به گزارش خبرنگار مهر، اکبر شایستهفرد ظهر پنجشنبه در نشست خبری اظهار داشت: اجرای ۱۲۰ عنوان برنامه در حوزههای مختلف فرهنگی، پیشگیری، توسعه مشارکتهای مردمی، مقابله و درمان همزمان با هفته مبارزه با موادمخدر در این استان آغاز شده است، گفت: ۲۱ دستگاه اجرایی در برگزاری این برنامهها مشارکت دارند.
وی افزود: در راستای ایجاد ضمانت اجرایی این برنامهها، تفاهمنامهای با حضور معاون پیشگیری از جرم دادگستری استان مرکزی با دستگاههای دخیل منعقد شد.
شایسته فرد ادامه داد: میزان اثربخشی برنامههای هفته مبارزه با موادمخدر از ۱۵ تیرماه مورد بررسی قرار میگیرد تا یک قدم در راستای کاهش ناهنجاریها و سالمسازی جامعه برداشته شود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مرکزی ادامه داد: حوزه مبارزه با موادمخدر این استان در مدت یک سال گذشته سه شهید والامقام در شهرستانهای دلیجان (۲ شهید) و شهرستان زرندیه (یک شهید) تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.
شایستهفرد اظهار کرد: دیدار با خانواده معظم شهدا و جانبازان مبارزه با مواد استان مرکزی از جمله برنامههای شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر این استان است.
وی گفت: اطلاع رسانی گسترده جامعه هدف با برگزاری کلاسهای آموزشی با رویکرد توانمندسازی روانشناسانه در بین جوانان و نوجوانان از دیگر برنامههای این شورا است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی با یادآوری برگزاری برخی برنامهها همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر در شهرستانهای استان خاطرنشان کرد: این برنامهها با ریاست فرمانداران اجرا میشود.
شایستهفرد گفت: بهرهبرداری از خانه یاریگران زندگی و خانه نشاط و تندرستی، برگزاری مسابقات ورزشی و برگزاری دورههای آموزشی برای اقشار مختلف جامعه از جمله برنامههایی است که همزمان با هفته مبارزه با مواد مخدر در شهرستانهای استان مرکزی برگزار میشود.
وی ادامه داد: هفت کمیته تخصصی در حوزههای مختلف درمان، پیشگیری، نظارت، مقابله و توسعه مشارکتهای مردمی در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی فعال است که فعالیتها را پیگیری میکنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مرکزی تعداد دستگاههای عضو این شورا را ۲۵ دستگاه اعلام کرد و افزود: بر اساس آخرین آمار شیوع شناسی، این استان با وجود صنعتی بودن و برخی فرصتها، تهدیدهایی نیز در حوزه موادمخدر بویژه در شاغلین بخش صنعت دارد.
شایسته فرد یادآور شد: ۷۰۰ معتاد متجاهر در نوروز سال جاری از سطح استان مرکزی جمعآوری و در مراکز ترک اعتیاد تعیین تکلیف و برای درمان اسکان داده شدند.
وی ادامه داد: ۳۰ میلیارد ریال منابع مالی از سال گذشته تاکنون برای نگهداری و درمان معتادین متجاهر به بهزیستی استان مرکزی پرداخت شدهاست.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۴۰ هزار نفر در این حوزه در سطح استان از خدمات کلینیکهای این شورا بهرهمند هستند و ۵۰۰ هزار نفر نیز در حوزه فرهنگی و پیشگیری تحت پوشش قرار دارند.
شایسته فرد اظهار کرد: ۱۲۰ مرکز دارویی در سطح استان مرکزی فعال است و این مراکز بیماران حوزه اعتیاد را تحت پوشش قرار دارند و افراد پذیرش شده بر اساس پروتکلهای تدوینی، مورد درمان میشوند.
وی ادامه داد: ۳۵ مرکز میان مدت نیز در استان مرکزی فعال است و معتادان در این مراکز برای مدت یک تا ۳ ماه مستقر هستند و ضمن سمزدایی، آماده بازگشت به جامعه سالم میشوند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان مرکزی، تعداد مراکز کاهش آسیب در سطح استان را هشت مرکز عنوان کرد و گفت: افزود: حدود ۱۰ درصد بیماران معتاد استان را زنان تشکیل میدهند که برای این افراد نیز مراکز و مکانهایی تحت عنوان ماده ۱۵ و ۱۶ در نظر گرفته شده و کارگاههای آموزشی در این مراکز راهاندازی شدهاست.
نظر شما